otrdiena, 2018. gada 17. aprīlis

Jāņa Streiča un draugu glezniecības izstāde. Sv. Pētera baznīcā. / Exhibition "Streičs and friends" 27.09. - 20.11.2016.

 Pēc ievērojamā Latvijas kinorežisora un gleznotāja Jāņa Streiča ielūguma man bija gods piedalīties gleznu izstādē "Streičs un draugi". Izstādes atklāšana vienlaikus bija Jāņa Streiča 80. gadu jubilejas svinības, un  izvērtās par lielisku starptautisku pasākumu, kurā baznīcas svinīgajās telpās vienojās glezniecība, tēlniecība , mūzika, modes māksla un valdīja sirsnīga, draudzīga atmosfēra.

Jānis Streičs (dzimis 1936.gada 26.septembrī Preiļu pagastā) ir viens no izcilākajiem latviešu kinorežisoriem. Viņš ir arī lielisks aktieris, rakstnieks, gleznotājs, publicists , sabiedrisks darbinieks un brīnišķīgs cilvēks.Trīs no Streiča režisētajās filmām ieguvušas Latvijas kinofestivāla "Lielais Kristaps"balvas - filmas "Teātris" (1978), "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" (1981), "Cilvēka bērns"(1991).Jānis Streičs un viņa filmas guvis plašu atzinību un skatītāju mīlestību arī bijušajās PSRS valstīs.

Outstanding Latvian film director, actor, writer, publicist and painter Jānis Streičs invited friends-painters to join him in art exhibition "Streičs and friends" and celebrate his 80th birthday. Exhibition and celebration was in majestic St.Peters church.
Happy birthday, good health ,inspiration, love and friendship for Jānis Streičs.

Izstādes skats Sv. Pētera baznīcā./ View of exhibition in St. Peters church. Riga. Latvia.

Ievērojamais režisoru Jāni Streiču svētku reizē intervē televīzijas žurnālists Andrejs Volmārs./ Inerview of outstanding Latvian film director Jānis Streičs was taking by popular TV journalist Andrejs Volmārs.

Izstādei piedāvāju gleznu "Venēcijas vēdeklis". / My painting "Venetian fan" in exposition.





 Ievērojamais režisors Jānis Streičš un izstādes ielūgums. / Outstanding Latvian film director Jānis Streičs and invitation for exhibition.