trešdiena, 2024. gada 28. februāris

Zīmējumu izstāde SIEVIETES DIENASGRĀMATA. Lielvārdes Kultūras nams. 6.03. - 30.04.2024.



Izstāde „Sievietes dienasgrāmata”

Izstādes darbi  ielūkojas sievietes dzīvē, noskaņās, mirkļos. Vienkopus apskatāmi 22 zīmējumi un viena glezna. Ciklu „Sievietes dienasgrāmata” papildina dzeja. Izstāde ir ceļojoša. Daļa no tās bijusi eksponēta Rīgā un Jaunjelgavā, tomēr katrā eksponēšanas reizē tā ir citāda. Šoreiz „dienasgrāmatas” centrā būs glezna „Ilgošanās”, un šoreiz izstāde veltīta man tuvas un mīļas sievietes - Laimas Jaundalderes piemiņai.

Ilgas bij tālu iet,

Bet paliki vienumēr klāt -

Kur mājas, kur bērni un sirds. ( Laimai.29.02.24.)

Lai jūsu dienas un dienasgrāmatu lapas ir prieku, smieklu un saules pilnas. Paldies par jūsu viesošanos manās.

No sirds, Sabīne.

 2024. gada pavasarī. 




Lielvārdes Kultūras nams. 05.03.2024., kurā līdztekus rosīgai un daudzkrāsainai Lielvārdes kultūras dzīvei noritējušas arī vairākas manu darbu izstādes, pulcējusies Zinību biedrība "Gaismas Dārzs" un  Tautas tradīciju kopa "Austras Koks". www.gaismasdarzs.blogspot.com

Paldies Kultūras nama direktorei Ivetai Siliņai par ielūgumu. Paldies Kultūras nama darbiniekiem par palīdzību, sirsnību un viesmīlību.


Lielā siena ieguva savu burvību caur gleznu "Ilgas" un zīmējumu "Lido ar mani".
Cikls "Ziedēšana" un "Sievietes dienasgrāmata".


Cikls "Ziedēšana" un "Sievietes dienasgrāmata".





Cikla "Sievietes dienasgrāmata" lappuse "Ziedi, kas novīta".
Pie cikla "Rozes" zīmējuma "Vakars".

Pie cikla "Sievietes dienasgrāmata" lappuses "Novēršanās".

Pie Lielvārdes Kultūras nama ir piemiņas krēsli novada izcilajiem cilvēkiem. Ņēmu Gunāra Priedes viedos vārdus par savu vaduguni. 

Glezna "Ilgas" šodien uzziedēja spilgtiem narcišu ziediem - aizkustinoša izstādes atvēršanas dienas dāvana no Lielvārdes Kultūras nama direktores Ivetas Siliņas.


Jūtos pagodināta, ka izstāde notika laikā, kad teātra cienītājus pulcināja Gunāra Priedes Teātra festivāls "Pie mums martā", kurš, kopš 2008. gada, notika jau devīto reizi. 23.03.2024.

Festivāls bija iespēja tikties arī teātru režisoriem un dramaturgiem.

Erudīcijas spēle "Režisori pret dramaturgiem" (ar skatītāju iesaisti un balvām) tika izspēlēta pirmo reizi.

Aina no Ineses Tālmanes lugas "Pumpurs - ceļš uz Lācplēsi", kuras tapšanā piedalījos kā maksliniece, radot tērpu un skatuves skices. Lielvārdes teātris. Režisors Kārlis Lišmanis.