pirmdiena, 2010. gada 13. decembris

Cikls "Ūdens"/ Cycle "Aqua"

Cikls "Ūdens" 01.03.2012. - 31.03.2012. apskatāms grupas "4 elementi " ( Gunta Terēzija, Daina Eglīte, Evita Skrebinska, Sandra Sabīne Jaundaldere) izstādes ietvaros Rēzeknes pilsētas bibliotekā, Rēzeknē.
Cycle "Aqua"  01. 03.2012. - 31.03.2012. possible to see as part of artists goup "Elements" ( Evita Skrebinska, Daina Eglīte, Gunta Terēzija, SandraSabīne Jaundaldere) exhibition "4 elements". Public library, Rezekne, Latvia.

Ikviens atoms ir gailējis ugunīgā zvaigznē, lidojis izplatījumā, šūpojies ūdens viļņos, gulējis zemes dzīlēs un pulsējis dzīvā būtnē. Četri elementi. Piektais, no tiem radītais, – Dzīvība. Pieci nevaldāmi spēki. Reizumis - maigi, reizumis - draudīgi. Taču Visuma majestātiskajā vienkāršībā postīšanas nav. Ir tikai Dievišķa, nekad nebeidzama Radīšana.

Aqua. Ūdens. Būt. To Be. ( paper, mixed technique, 40X40 ) 2010.

Un nošķiras ceturtais no elementiem – Ūdens. Dieva Gars lidinās pār tiem. 
Caur ūdeni tiek iedota Dzīvības sēkla. Un Ūdeņi var tikt sūtīti, 
lai to iznīcinātu. Un top Ūdens par Vīnu un Asinīm.



Aqua. Ūdens. Ticēt. To Believe ( paper, mixed technique, 40X40 ) 2010.

Radīšana ir notikusi. Virs Ūdens paceļas Lotosa zieds, bet dzelmē uzmirdz Zivs. Katrā Ūdens lāsē ir tā pati patiesība, kas Okeānā. Savāc visas lāses vienkopus, un Tu sapratīsi kā Viss var būt Viens.


Aqua. Ūdens. Mīlēt. To Love .( paper, mixed technique, 40X40) 2010.

Mīlestība ir kā Ūdeņi. Tā sākas ar sīku tērcīti, putainu straumi, kļūst par mierīgu upi un pārvēršas jūras plašumos. Tā ir mainīga –  žilbinoši starojoša, vētraina, gluda kā spogulis. Gan sekla, gan dziļa. Tā ir tāda kādi esam mēs paši.

  Aqua. Ūdens. Cerēt. To Hope. ( paper, mixed technique, 40X40) 2010.

Ūdens vēstījums ir Cerība. Ūdens atspoguļo Zemes skaistumu, Uguns krāšņumu, Gaisa bezgalību un pašu Dzīvi. Palūkojaties viens otram acīs. Arī tās ir kā Ūdens. Kamēr to vēstījums ir Cerība, mums pieder pats lielākais no dārgumiem – Dzīvošana.
Cikls "Ūdens" eksponēts mākslinieču grupas izstādē "4 elementi" Rīgā. 2010, 2011.